03-10-2018

 

 

Οδηγίες Ασφαλείας για μπαταρίες Ιόντων Λιθίου (Li-ion)

1.       Ρεύμα φόρτισης

Για όλες τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου (συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών Li-ion, IMR, LiFeP04) , προτείνουμε να μην χρησιμοποιείτε ρεύμα μεγαλύτερο από 1C* για την φόρτιση. Για μπαταρίες μικρής χωρητικότητας, το ρεύμα φόρτισης θα πρέπει να είναι μικρότερο από 1C.

*C = Χωρητικότητα της μπαταρίας. Για παράδειγμα, 1C σε μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία Λιθίου 2600mAh είναι 2,6Α . 1C σε μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία Λιθίου είναι 3,4Α

Εξαιρετικά μεγάλο ρεύμα φόρτισης θα οδηγήσει σε μεγάλες θερμοκρασίες και πιθανή καταστροφή της μπαταρίας και έκρηξη.

 

2.       Προφυλάξεις

(1)     Μην βραχυκυκλώνετε την μπαταρία με κανένα τρόπο

(2)     Μην χρησιμοποιείτε μία μπαταρία 3,7V / 3.8V όταν η τάση της είναι κάτω από τα 2,8V  , διαφορετικά μπορεί να υπέρ-αποφορτιστεί και / ή μπορεί να προκληθεί έκρηξη στην επόμενη φόρτιση.

(3)     Συνιστούμε έντονα μπαταρίες με κύκλωμα προστασίας. Για μπαταρίες χωρίς προστατευτικό κύκλωμα (όπως οι μπαταρίες IMR), παρακαλούμε να είστε σε επιφυλακή για υπερβολική αποφόρτιση και βραχυκύκλωμα.

(4)     Μην αποφορτίζετε μία μπαταρία με ρεύμα αποφόρτισης μεγαλύτερο από το μέγιστο ονομαστικό της ρεύμα.

 

3.       Αποθήκευση μεγάλης διάρκειας

Η ιδανική τάση για την αποθήκευση επαναφορτιζόμενων μπαταριών Λιθίου 3,7V / 3,8V είναι τα 3,7V. Μεγαλύτερη ή μικρότερη τάση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μπαταρία κατά την διάρκεια της αποθήκευσης. Μπορείτε να αποφορτίσετε ή να φορτίσετε μία μπαταρία σε έναν φορτιστή ώστε να φτάσει τα 3,7V πριν την αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.